cuci rambut ketika berpantang

Hai.. Sy nak tanya, kalau berpantang ikut tradisi melayu, berapa lama ye baru boleh cuci rambut?

6 Balas

Saya dari anak pertama hingga ke3 masa berpantang hari2 basahkan rambut.. insyaAllah yg berpantang anak ke4 nnt pun buat benda yg sama..

Sakit kepala x cuci rambut hihi.. Lps bsalin, bla blh bgn je sy trus mandi, mak n mak mertua xde lak ckp xleh basuh rambut..

4y ago

Oh.. Tq sis.. Sy tnya sb ade org kata masa pantang tak boleh cuci rambut.. Sb ank² sy yg lain sy mmg ada cuci rmbt pun..

Utk faktor kebersihan tak perlulah nak pantang bab cuci2 ni.. angin takkan masuk ikut kulit.

Lps brsalin kena mandi basah rambut ye....mandi wiladah nama nye...

Masa berpantang la lagi digalakkan jaga kebersihan 😊

Cuci je le..xkan nak jadi pengotor

4y ago

Bkn nak jadi pengotor.. Saje je tanya sebab ade org kata bpantang tak boleh cuci rmbt.. Awk ni...hmm