Apakah makanan terakhir mommies sebelum bersalin?
Voice your Opinion
Makanan segera
Kurma/Air Zam-zam
Roti
Makanan tenusu
Lain-lain (sila nyatakan)

2794 respon

81 Balas

mlm tu tak ingat mkan apa, tp biasa pg2 buat milo cicah roti tp tak dan kul 7-8 tu contraction da mula start trus takda mood nk buat air and adk ipar tlong bncuhkn susu hihi kul 9lebih ajak huby g hspital sbb dia krja msa tu sbb sakit sngat, then tau2 da 6cm dgan tkda tenaga rasa ngantok tp nk mneran 😂 ckp kt doc&misi saya dhaga nurse hahaha sabo jelaa, da la pas brsalin lapoo hspital bg buah tmbikai gan nasi mmg hbis kita balun la lapaa pg tak mkan apa kih3 🤭

Spaghetti bolognese!!! Air ketuban pecah pukul 4.30ptg, admit pukul 9malam, pukul 10.30mlm suami dtg hantar spaghetti bolognese, request terakhir saya sblom bersalin. Sempatla makan spaghetti bolognese bfore bersalin keesokan harinya jam 3.36ptg😂😂😂

secubit roti + milo pns sbb tgh sakit pg2 buta kat umah time tido, tp lapar sempat suami suap roti secubit pastu xleh nk mkn sbb sakit 🤣🤣🤣 tenaga pon kurang nk teran 😅😅

Terlupa dah makan apa..tggu yg ketiga ni plak la,air selusuh semua tu xmau minum dah sebab sama ja xmembantu pun..klu boleh makan makanan yg boleh bagi tenaga nak meneran..

anak 1st - mee goreng (breakfast d wad,habis breakfast masuk LR) anak 2nd - nasi,ayam kurma dgn sayur kubis (lunch d wad habis makan terus masuk LR) 🤣🤣

Kfc dan roti buttermilk . Smpat lagi berjln pergi pantai mandi-mndi main dgn anak sulung saya sblum bersalin padahal perut masatu dah start mengeras da .

Nasi lauk ikan. Nurse paksa makan juga sikit takut dalam LR takde tenaga nak push. Sebab masatu takde selera nak makan contraction sakit sangat 😂

Mac chicken delux n chocolate ais mcd makan untk diner sebb teringin sngt nk makan 😅 than pukul 4am air ketuban pecah terus ke hospital

mlm tu mkn pulut durian pastu tak boleh tidur.. sakit smpi ke pg tak pergi keja. last2 trus pegi hospital. dah bukak 4cm. huhuhu

tgh hari tu nasi baryani sepinggan g hosptl doc kata baru 4cm.. malam mkn tomyam masa tu dah 7cm sempat lg nasi sepinggan 😂