Alahan teruk baru 7minggu 5hari

Macam mana ye nak hilangkan alahan teruk .. makan je muntah balik .. lepas tu lapar makan lagi .. muntah balik semula .. nak kata pening tu uish asyik pening je ..

18 Balas

saya masa 1st trimester pn alahan teruk smpai laa 15 week..xleh bau org msk, bau perfume, naik kete pn blh muntah..blh mkn jmbu batu je..kalau saya, spnjg alahan tuu suami hiris lemon nipis2 pastu letak dlm air suam pstu minum..tp jgn perah lemon tuu nnti gastrik sbb perut kita kosong sbb asyik muntah.. alhamdulillah minum tuu hilg rasa mual, nk muntah tuu sume..

Takda cara utk kurangkan. Puan kena lalui nya dgn sabar. Sebab saya dah melalui fasa tu dan ianya amat mencabar. Pesan kat diri bertahan demi anak kerana anak tu rezeki yg sgt besar. Cuba utk enjoy journey ni walaupun sgt susah sbb tgh fasa alahan teruk kan. Mkn buah buahan banyak waktu muntah teruk ni.

normal sis alahan ni mcm makcik sy masa pregnent ank sulung die smpai nk bersalin alahan die xhilang2 lg..tp stgh org alahan smpai trmester kedua bru hilang..pagi bgn tido mkn sunquit oren tu 1 sudu amalkn tiap pagi insyaallah oke

sy pun macam puan. bau bawang mmg tk boleh tahan. busuk sgt². kalau bab makan nasi mmg makan sikit² je. skali makan 3sudu. duk 1.2jam makan plak 3sudu. kalau tersilap tlebih makan.. mmg keluar habes

sama sis saya sampai dah masuk 4bulan pun still tak boleh nak makan asyik muntah je tiap kali checkup mesti berat turun risau baby je tapi tula doc bagi ubat pun tak jalan jugak saya pun stress😩

sama Sy pn 7 week. kerap mual. tp tak muntah sgt. untuk elakkan mual Sy mkn sikit2 tapi kerap. then mual hilang kalo minum air lemon. jgn biar perut kosong. lagi mual n muntah

sy dah 10w tp alahan makin teruk.sehari muntah 5x..24jam pening sangat2 ..rasa badan ni tak kuat dah..Sian anak2 yg lain sy xsempat nak tgk2 sgt..sedih je rasa😭

standby garam sis . kalau loya datang letak garam sikit kat lidah . pastu minum tamar cocoa . hb cantik nanti dan xda alahan sangat . kurang lah .

normal sis, ada few mom sekejap je alahan nya. dulu if saya tak tahan saya g klinik swasta, diorang bagi ubat untuk kurang mual

Cuba Cari apa yg boleh kurangkan alahan tu.. contohnya kalau air kosong Tak boleh minum, Cuba tambah sirap sikit..