anak makan sendiri

Macam mana nak suruh anak makan sendiri? Anak saya dah 8bulan. Saya bagi carrot/makanan yang di boleh suapkan sendiri dia just pegang and belek belek je.. tapi kalau benda yang tak boleh makan seperti baju,lampin,cermin mata dan handphone laju dia suap kedalam mulut.binggung saya tengok dia.?

9 Balas

😂😂😂.mmg bby bgtu.. kadang benda yg x blh mkn itu la yg dorg bg masuk dlm mulut😂😂😂... Try mkn dpn bby.. nnt bby pandai ikut mkn jg tu

4y ago

Hahah.. kan.. mmg selalu makan depan baby..pastu dia minta suap..kalau bagi kat tangan dia mesti dia balek2 macam buku..