cara naikkan berat badan bayi

macam mana nak naikkan berat badan bayi 8bulan fully bf, sebab berat naik sikit ja masa checkup .

7 Balas

Selain dr mknn.. Anak ikut keadaan mak atau ayahnya masa kecil macamana.. Makna kata, faktor keturunan lahh.. Takpe, anak naik sikit, janji sihat, okaylah.. Anak saya pon mcm tu jugk, naik skit skit.. Umur dh 1thun 1bulan, tpnya berat 8.6kg.. Sy tnye mak saya berat sy masa kecil, brp? Mak saya kata gtu laa sy, stahun, 8kg lbih 😅😅 ayah dia pon gtu.. Jd anak sy gtu laa jwbnya 😅

Kerapkan susu malam.. Ken korban skit wktu tdo mumy😁.. Ibu bf kena makan makanan yg berkhasiat jg... Xpe naik skit asalkan oke kt bacaan graph... 😁.. Kdg 2 bby tgh aktif nak jalan kr merangkak ke. Brt bdn bby xnaik byk..tp asalkan naik oke laa..

2y ago

okay.. aah baby lasak.. tapi tuhla nurse kata hujung bulan nak check timbang lagi..kalau turun lagi kena jumpa doctor amik darah... emmmm tu risau...

Bgi cheese, potato, mkn mknn yg tinggi karbo. At same time, seimbangkn dgn air. Kang sembelit pulak

Bubur yg dimasak campur sedikit minyak masak. Tips sy dpt dr nurse kk. Ank dah 8bln kan? Da boleh mkn pejal

3y ago

Jenama apa tak diberitahu specific la pula awak. Sy rasa mana2 jenama pun okay

Asalkan kenaikan berat ank ok kat graf means ok2 je awk....

Dah try bagi makan banyak karbohidrat? Bubur nasi..

5y ago

dah bagi juga, tapi berat naik sikit ja

Bagi makan bubur nasi dan puri buah buahan

5y ago

dah try buat tapi berat naik sikit je