Hi selamat pagi.. Anak saya umur 8bulan.. Tapi berat badan dia turun banyak sekarang .sy risau

Bole ajar saya cara nak naikkan berat badan bayi

4 Balas

sis jaga tidur tak? kadang ada anak cukup makan tapi tidur tak cukup, itu yg buat badan tak naik. jarakkan masa makan tiap 2 jam ya sis. biar baby lapar & kenal waktu makan. good luck sis

bagi mknn yg ada sumber lemak baik macam cheese, yogurt,santan seminggu 3x selang seli dgn mknn yg kaya zat besi dan tinggi vit c. sarapan pagi jgn skip. Pastikan ank tidur cukup .

2y ago

tak semestinya bubur, boleh variasi kan mknn. bg bihun, kueyteow, mash potato, jagung, spagetti,macoroni, etc. tgk mana yg kena dengan selera anak. snack selain buah bole bg kuih, dessert versi baby. tekstur ikut pd penerimaan anak . if anak mkn sikit, keep offer sejam sekali .

Ada sis. Susu khas untuk tambah berat badan anak. Boleh cuba DUMEX BEBELAC.

ank mnyusu pe..dia mkn camne..skarang brp berat n tggi n bmi

2y ago

sebelum ni 7.5kg.. ni anak pertama..jadi sy banyak kena belaja lagi.. ok lepasni sy cuba bagi dia makan mcm awak ajar