Tips naikkan berat badan bayi 8 bulan

Hi mommies, ble share tips naikkan berat badan bayi 8bulan? Berat bayi sis hampir graf kuning, berat 8bulan 7.2kg sahaja. Hanya naik 300g dr 6ln. Tlg share tips. Bayi fully breastfeed, mkn bubur nasi + ayam/salmon + labu kuning + sayur2 hijau 3kali sehari (sekali mkn, 4oz). Menyusu dln sekali 2-2.5oz sahaja. Tqqq mommies#pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Awak boleh tambah unsalted butter, cheese, full cream milk dalam masakan baby. Potatoes juga. Ini antara makanan yang boleh menaikkan berat badan baby.

Masakan bersantan pun boleh menaikkan berat anak..