Cara Naikkan Berat Badan Bayi

Hi smua. Nak tanya, ada tips tak nak naikkan berat badan bayi umur 4 bulan? 2 kali pegi checkup berat still maintain je. Baby susu badan. #pleasehelp

2 Balas

kerap kan penyusuan. susu hindmilk iaitu susu akhir/pekat/berlemak awak yg dpt naikkan berat badan baby awak. jangan skip penyusuan pada waktu mlm. hormon prolaktin sgt tinggi pada waktu mlm. jd ambik peluang utk susukn baby awak dgn kerap

jika bby susu bdn .kerapkan susu bby pd waktu mlm..sbb ms waktu mlm..susu mengandungi lemak bgus tuk naikkn berat bdn bby..mg dpmudahkan segalanya amiin