Naik berat badan

Macam mana nak kawal pemakanan eh. Sebab rasa setiap jam mesti lapar. Nanti tak makan takut beby. Hm

12 Balas

Makan snack sihat macam salad sayur sayuran atau buah buahan, makan dalam kuantiti yg sikit tapi kerap. Makan buah buah kering macam aprikot, tin, kismis, kacang badam pun elok. Selain tu, boleh makan oat dan susu juga. Boleh bantu untuk kenyang dengan diet yg sihat.

Sebelum ni saya takde selera makan.. And doctor marah sebab berat turun.. And then kakak ipar cadangkan makan supplements shaklee.. Alhamdullilah berat naik dan terkawal.. Nak tahu lebih lanjut boleh wasap saya http://www.wasap.my/60197857093/shaklee

klu lps jam 8 lpr,blh la mkn rolled oat,cmpur kurma ngan kismis.... insyaAllah kenyang smpai esk pg.... bnyakkn mnim air jg la ye... good luck... 🙂

Sis kawal makan malam je.. Malam kalu bleh jgn makan o makan sblum pkol 8 kalu lapar malam makan bskut diet ke susu ke cmtu

time lapar tu amik buah...sy pun cmtu gk, lapar stiap msa...last2 rsa lpar mkn buah...xkisah la buah ap...smua ok

makan dgn kerap, bukan sekali banyak ye. dan boleh jugak tukar dgn mkn banyak buah/sayur. lebih bkhasiat

makan dengan kerap dalam kuantiti yang sedikit, insyaallah boleh kawal berat badan.

makan dgn kerap dlm kuantiti yg sikit

Mkn je tp dlm kuantiti yg sikit...

Mkn kurma atau oat sbg selingan