Lapar pun nangis🥲

Macam mana nak control lapar eh. Dah makan tapi setiap 2 jam mesti lapar macam tak makan langsung. Kita nak control makan takut overweight. Sampai nangis2 tak faham dengan perut sendiri🥲😭😩

1 Balas

Awak, nak control weight bukan dengan cara control lapar. Sebab tu awak lapar, kesian baby nanti. Nak control weight awak kena avoid sugar, junkfood, fastfood. Amalkan diet pemakanan yang sihat. Nak go for extra mile, awak cari sumber makanan yang low GI. Awak check semula diet pemakanan awak. Saya sendiri makan 6x sehari tau.

11mo ago

Sumber karbo saya bukan nasi semata. Wholemeal bread, potatoes, oat, mihun, kuey teow ni antara sumber karbo yang saya ambil.