baby meragam, ibu stress

macam mana nak hadap eh bila anak meragam asyik nak berdukung 24jam , dah dukung pun kadang nangis sampai x da suara. ibu dah sampai tahap nak marahhhh marahh . hempas hempas untuk hilangkan stress . seriously please help me. dah tak larat nak nangis .

20 Balas

Sama la. Saya takde adik so tk pernah ada pengalaman jaga budak… kahwin dpt rezeki anak awal tiba2 anak jenis high need, Allah je tahu perasaan ni cmne… anak menangis suara kuat pulak tu… betul2 diuji lah… ada masa boleh sabar, kalau tak mmg menangis jelah… sampaikan masa awal2 bersalin saya takut nk bwk anak keluar rumah takut tak boleh handle… tp alhamdulillah dkt luar anak ok je nangis pn dlm kereta je… skrg dh 8m pn masih lagi mcm2 ragam dye… lagi lah jenis tak boleh kena tinggal skrg ni mesti melalak nk kena ada depan muka je… sampaikn saya hantuk kepala kt dinding sbb stress anak nangis tgh malam tp tkthu nak apa, biasa dye tidur je sampai pagi, mai meragam dye buat hal pulak tgh malam ? saya penat bkn apa, sbb saya epmom… dh la penat pam susu tk cukup rehat, susu plak tak banyak ngam2 je utk anak, anak plak tknk minum susu fm… mmg saya stress sgt. Tp tak lah sampai cederakan anak… husband pn selalu pesan, anak ni tkthu apa2 lg jgn marah dye… tgk muka anak pn sayu je..