Anak selalu meragam sejak nak dapat adik

Anak sulung selalu meragam tak kira masa. Ada je yang tak kena tanpa sebab. Ramai cakap sebab nak dapat adik memang selalu meragam. Saya yg jadi makin stress sampai nangis dgn perangai dia dgn tgh bawak perut lg. Memang macam tu ke kalau nak dapat adik? 😢

1 Balas

normal tu awak. kena cakap dekat dia hari2 yg dia akan dapat adik. orang panggil self centered. semua kalau boleh mesti beri perhatian dekat dia. kena selalu ingatkan yg dia dah nk jadi abang/kakak. semoga ibu sentiasa kuat ya