Baby Kerap Nangis

Anak saya baru 2 bulan 10 hari... Skrg ni dia kerap sangat nangis.. Baru letak sekejap baring dah nangis dukung ok sikit bila dah lama dia akan nangis juga.. Letak dalam buaian nak bagi dia tido lagi dia nangis kuat tp bila dia nangis kuat sy angkat kalih kan badan terus dia diam Perut tak kembung semuanya ok tapi tak tau lah knp kadang tu sampai stress..

4 Balas

Mungkin baby ada sawan tangis (baby colic). Lama-lama akan hilang cuma ambil masa yang lama dan bergantung pada baby tu sendiri. Kalau rasa tak larat nak jaga, boleh minta tolong husband jaga gilir-gilir sebab memang penat nak handle baby jenis macam ni.

baby high need kot...atau dia nk kenal ibu..2 bln awal lagi..sabar jeee..masa ni husband pom kena ada sikap tolransi tolak ansur...

anak saya camni jugak.. rupanya dia mcm takut.. kemudian atok nya tidurkan die meniarap dan sentiasa surah kursi dialunkan

Ank ptama ke sis.mgkin ms lahir sis biasa dukung je.baby dh tbiasa ngan sentuhan tgn ibu jd bila ltk je dy akn nngs