Please help me…

Nak share ni, anak sye mewborn sampai 2 bulan baik je takde la nangis, nangis time lapar je. Lepas 2 bulan jadi kerap menangis, kenapa ye? Normal ke perubahan macam tu? Sye tak tukar apa pun, macam sabun dia, lotion dia atau susu dia. Semua macam biasa je tapi skrg memang kerap menangis. Ada tak kat sini jadi macam tu bby korang? Please tolong jawab ye. Sye kadang stress sebab kesian dia nangis sampai nak habis suara #firstbaby #seriusnanya #bantusharing

5 Balas

Macam baby saya jadi macam tu sekejap tapi saya terus bawa jmpe ustaz. Rupanya ada gangguan luar. Harap sis cuba ikhtiar jumpa dengan ustaz. Sebab kita mak mak ni ada naluri kalau something wrong dengan anak kita. Kalau tak jalan juga cuba pantau,kalau nangis berterusan mgkin ada sakit di mana-mana. Cuba pantau Selalunya kalau fasa alih bulan atau mental leap ni dia tak lama. Dalam 2-3 hari je. Kalau berterusan dapatkan rawatan sis,moden dan tradisional

mungkin overtired,x cukup tidur.bby saya klu xcukup tdr mmg kuat meragam & kurang mnyusu.tapi klu cukup tdr mood dia ceria.sis kena tdrkn bby bila dia dah ada tnda2 mengantuk.jgn lengah2kan.klu bby dah mngantuk tapi kita x tdrkn dia,dia akan jd overtired.bila overtired,dia jd susah tdr & kuat meragam.

mcm bby sy msa nb sngnya la nk jga senyap je,masuk 2 bulan sikit2 nak ngis nk kena pujuk,org ckp prngai ganti bulan la mcm tu,tpi normal la bby tmbh umur dy ada fasa2 dya ,nk kena cri cra jgk la spya dy nngis,biasa sy bwt dukung menegak nti dy tenng

6mo ago

Ya memang senang juga nak pujuk, dukung je diam and then bila letak nangis balik. Kalau dia tertidur lena sangat baru dia tak nangis bila letak

mybe faktor mental leap, klau bby fasa mental leap mmg kuat nangis meragam. boleh cr psl mental leap bby and cara nk hndle bby dlm fasa ni. mybe boleh bntu bby brtenang.

6mo ago

Sye sampai ingatkan bby sye kena ain🥲 Naudzubillah

setahu saya perubahan bulan tu,bby mcm tu.or sis kena pantau,tkut bby sakit perut or apa ke...