baby meragam, ibu stress

macam mana nak hadap eh bila anak meragam asyik nak berdukung 24jam , dah dukung pun kadang nangis sampai x da suara. ibu dah sampai tahap nak marahhhh marahh . hempas hempas untuk hilangkan stress . seriously please help me. dah tak larat nak nangis .

20 Balas

semoga dipermudahkan urusan ibu, saya pun ada pengalaman jaga anak yg asyik menangis tanpa sebab ni. kita stress mmg stress, tambahan kalau masa tu xdak sapa yg boleh tolong. saya lalui masa berpantang. apa yg sy buat, sy pastikan anak sy dah cukup keperluan, contohnya dah kenyang tukar pampers, sapu minyak pada perut. kalau ibu seorang muslim, ibu boleh buka bacaan ayat2 al quran yg lembut didengar , kalau bukan muslim ibu boleh buka muzik yg kita rasa lembut, ataupun buka muzik yg ibu biasakan pada masa ibu mengandung. kalau ada mainan gantung2 tu, lg bagus. then, kalau ibu rasa masa tu ibu terlalu penat emosi, ibu boleh buat apa yg ibu suka, contoh scroll fb ke ig ke, tak yah berita atau status yg menambah emosi. ataupun ibu buka je youtube yg happy2. kalau ibu belum mandi, ambil peluang mandi. kalau xsempat masak, order senang. sbb bukan hari2 kan kita mengalami emosi ni, ada turun naik. saya doakan sekali lagi, semoga Allah permudahkan urusan ibu2 semua untuk menjaga anak, saya pun minta doa dari semua ibu2 untuk dapat kesabaran untuk melayan anak saya nnt