Stress?

Macam mana mommies dekat sini tangani masalah dengan anak anak yang sedang membesar? Boleh share tip tak dengan saya yang baru nak belajar jadi mak mak nih. Anak i baru 1 tahun tapi i dah tak larat nak layan dia.

5 Balas

ibu2 pun kdg2 perlukan rehat atau me time sekejap. sy awal2 jd ibu pun kdg2 penat dan blur. bila dpt keluar pegi kedai dkt2 rumah pun dah happy. sy duk dgn mak ada satu hari tu mintak tolong jaga kejap je baby sebab sy nak keluar beli baju baby 3months.. masa tu mmg happy dh walau beli utk anak dan anggap tu me time sy la utk tenangkan diri kejap. dlm sejam je balik terus rindu tgk anak dan recharge energy balik.

4y ago

Good idea tuh tq mommies