Minuman Bayi

Maaf ya saya nk bertnya, ank saya dah berusia 1thn 6bulan dia x da xnk mnum air masak. Da buang air besar najis jd keras, air apa yg bole saya beri ya .. Mnum air masak pn mcm mainยฒ lps tu tnggal cm tu sja..

4 Balas

Tu la pentingnya ilmu parenting sis. Kena banyakkan membaca ye sis. Utk kebaikan anak sis jg. Kesian buah pinggang nak tapis gula dlm badan budak kecil. Kalau dr kecil biasa minum air masak, in shaa Allah sampai dewasa pun tak ada masalah minum air masak.

Bagi anak makan buah terutamanya buah betik yg masak. Sis kena biasakan anak minum air masak. Masih blh lg tu. Jgn bg air manis walaupun anak menangis nak air manis. Anak saya bangun pagi je terus minum air masak. B

Ye sis.. Setakat ni x pernah lg bg air manis sis. Saya bgi dia mnum air masak sja sis..

Cuba bagi anak minum air buah asli dan sis slow2 kena selalu ajak anak minum air masak juga