Baby sy tak nak minum susu(6-9m)

Salam hi mommys sini ada x sma mcm sy?Knpa ye baby sy dari umo 6M-9M susah btul nk mnum susu. Sy fhm la kalo bby start mkn dia kurang mnum susu tu xpe. Ni kedua²nya skali xnak. Susu ni da mcm² tukar brand. Mula² tu s26 lpas tu dia ada kena virus salmonella so da on antibiotics tp msih cirit birit dan x mnum susu. Msa dia umo 7M tukar susu similac lact free (cirit da brkurang) dan yg trkini msa dia 8M( susu ostrilac 6-12m). Stiap sejam tu sy try offer susu tp msih xnk mnum. Kdang2 tu sy naik kesian perut dia slalu masuk angin sbb da trlalu lma xmnum susu dekat 7jam pn xnak lg mnum.

2 Balas

da bawa g klinik ke sis, sbb bawah sthun susu yg diperlukan lagi. tambah lama juga dia gap dia. kot ada apa yg tak kena ke ,buat dia tamau myusu

2mo ago

sha lisa : nnt sy try snow tu pla

kenapa sis tak teruskan similac lact free tu? dia xnak minum jugak eh?