Tips utk minum air masak

Ada tips x mcm mne nak mnum air masak ckup 2 liter sehari. . Blh share x.. Sy jenis susah mnum air masak.. Kalau minum pn x sampai 1 liter pun.. Risau plak kalau kerap mnum manis nanti kena kencing manis plak.. Td check up berat naik sampai 3kg.. Mggu dpan dah kene mnum air gula.. 😢😢 #bantusharing #pleasehelp

5 Balas

Saya pun macamnih jugaa..Cara saya tiapkali 30minit minum sikit walau seteguk nanti lelama biasa 😁

Minum sikit2 tapi kerap. Biasakan. Tak pon lepas minum manis, minum air masak terus

sama.. tp sy letak perahan lemon skt.. bagi rasa masam.. mcm tu bru leh telan...

Sy mula2 berbotol minum bila da besar nk minum pun rasa mcm nk muntah..

makan sup sayur, bubur. masakan yg guna byk air