Assalamualaikum..saya sedang pregnant 7 week..nak tnya mommy2 sini..brape week nak buat buku pink?

Maaf saya dah lupa

25 Balas

Saya call Kk yg berdektan dlu untk tnya bila bole buka buku pink… and then depa dh bg tarikh bru saya pi… ataupun sis boleh je walkin ke kk yg brdekatan… tanya bila bole buka buku pink… stgh kk 8week dh bleh buka, stgh klinik dpa bg appointment

Kalau dekat swasta once scan nampak heart beat dah boleh terus bukak buku. Kalau kk, kena book appointment dulu untuk bukak buku. Sy dapat bukak masa 15 minggu. So in between nak menunggu masa bukak buku tu, sy scan sebulan sekali dekat clinic swasta & makan obimin.

saya scan 7w4d kat klinik swasta Alhamdulillah dah nampak janin dan heart beat dan dr cakap dah boleh bukak buku pink. nanti call kk berdekatan utk booking dulu pastu bawak gambar scan, salinan ic suami isteri dan sijil perkahwinan.

8mo ago

boleh dret pergi kk cakap nk comfirmkan pregnent,nanti dorang check n comfirmkan sekali bagi date utk buka buku pink

Sy booking masa 6 week..buat buku 8 week..bergantung pada klinik tempat masing2..sbb lepas sy buat buku pink,sy kena pindah..nurse kk kat tempat baru kata sy buka pink awal,kalau kt sini kata dia 12w baru buka..

saya buka masa 8w. tu pun sebab nurse suru kebetulan nurse yg jaga saya tu kawan saya😅 hahaha bt appointment dulu baru buka buku. awak bole call kk berdekatan dgn rmh awak untuk bt appointment ☺️

Seeloknya 12weeks ke bawah dah kena buka buku pink. Normally nurse suruh dtg masa kandungan dh 8weeks ke atas. Apa2 call nearby KK untuk set appt buka buku pink.

7 week tu dah boleh dah p ambil appointment kat kk berdekatan utk buat buku pink.. seeloknya sebelum 12 week, cantik2 pun awak buat buku waktu 8 week-10 week..

Saya scan swasta dlu. Dah nmpak kantung baru call kk.. sbab prnah ade sejarah gugur so kk bagi appointmnet buka buku masa 8w

bukak la kak seawal yg boleh.. sy hrtu lambat . 11 week . kne bebel dgn nurse ahahah sebb appointment dia jadi lambat..

8mo ago

okay baik..terima kasih

8 @9 week dh boleh buka dh . bawak je scan baby tu tnjuk dkt diorg nnt diorg akn bg tarikh bila boleh buka .