Buku pink

Assalamualaikum nk tnya?buku pink brpa week kena buat eh?maaf sy xthu...sbb ank first ☺️

22 Balas

Waalaikumsalam better call KK yang terdekat sebab lain klinik lain prosedurnya tanya juga ada dokumen yang perlu dibawa. Ya lah untuk elakkan bersesak2 dan menunggu lama lagi2 time covid ni 😉

sy buka buku pink baru 7minggu. tuh pun masa buka buku masih bingung usia janin dh berapa minggu.. awal sikit tapi first baby kan so apa salahnya buka buku awal sbb sy takda pengalaman lagi.

8-12 weeks. Tp sy buka buku pink dulu masa 11 weeks. Better call kk yg dekat dgn alamat. Tanya prosedur dan apa kena bawa, sbb time covid ni kena book date secara online dulu

Saya mula ingatkan nk confirmkan pregnancy je tgk2 doc suh nurse bukak buku pink trus. Masa tu baru pregnant 4 mggu. Tp sbb usia dah kira lanjut hehe ..tu yg sya g kk awal.

lain klinik lain prosuder dia. Pi KKia berdekatan tanya. Jangan ikut orang dlm ni, x sama.JANGAN LUPA TANYA DOCUMENT YANG PERLU DIBAWA SEKALI.

5y ago

Ni sy setuju

Waalaikumussalam.. Better buat 10weeks sblm 12weeks. Sy taktahu mgkin lain kk lain cara. Sy dtg 8weeks nurse suruh dtg buka 10weeks

sekarang semua kene appointment online ,kene cuba tengok tarikh yang kosong dulu ,sebelum masuk 12 weeks kene buat

Kalau anak first buka awal xpa..sya pun 6week dh pi buka buku..sbb kita xda pengalaman so pi awl2 sng..

Saya buat masa 7week time tu x tau pun ngadung just pelik piyet lambat 3minggu hehehe p check Kat doc

Saya buka masa kandungan 6 minggu... Tapi tak tahu la tempat lain kan... Lain tempat lain aturan