Stress melampau

Maaf nk tny...ada tak yg kt sini dh czer kali ketiga dn trus ikat..sye muda lg bru 26 tpi mgandung kalini sye kne gdm on diet dn kne czer lg buat kali terakhir..ada tk kata² semangat utk saya terus kuat...sye memg down sgt...terasa sgt kat hati bila suami sndri tk bole terima yg sye kne ikat lps bersalin yg ketiga ni..dn sye ckp sye tk bole mngandung lgi tpi cara die brcakap tu mcm tk bole nk terima apa yg sye cuba sampaikan..kdg² terngiang kat telinga bila suami ckp cmtu..sye memg teringin sgt nk bersalin normal tpi tetp tk bole..sye cuba abaikan kata² yg mnyakitkan dr suami tpi tetp tk bole...memg terasa sgt² kat hati..

3 Balas

Sorang suami ni spatutnya kalau turut kecewa pun dia kena stay dkt bini n bagi semangat.. Mmg lah kecewa juga tapi xpyh sampai menyedihkan bini.. Bini yg kena ikat rahim bukannya dia.. Sis jgn sedih2 ya kuatkan semangat.. Sis kena terus bangun n demi anak2 sis.. Sis jgn fikir sngt perkara tu.. Sbb kita x tau apa perkara yg akan dtg d masa depan kelak manatau ada hikmah dan perkara lebih menggembirakan. Selagi sis masih sihat luaran dalaman dan period cepat okey balik regular tu, sis jalani kehidupan tanpa tekanan. Ada orang cakap, apa yg kita fikirkan akan menjadi nasib kita. Jadi kita berusaha jadi orang yg tenang. Kita cuba amal elak 3L (lupa lalai leka) kita fokus dlm mengurus kehidpan. Jgn lupa tetap ada hiburan bt diri kita mcm rehat minum wktu ptg,makan aiskrim ptg2,senaman ringan atau game uji minda. Mcm2 lagi.. Bawa anak main sama2.. Ibu pasti kuat 💖💪🏻💪🏻💪🏻