Check BP

Maaf nak tanya. BP ni kalau kita check sendiri boleh tak? Doc suruh check dkt klinik 1 msia setiap 2 hari. BP okay je normal. Cuma sbb naik berat 2kg, so doc suruh check BP. Takut ada darah tinggi. Payah nak keluar banyak kali. Kena check BP je kan? Yg lain2 tu kena tulis jugak ke? Boleh pulak lupa nak tanya time doc cakap tu ?

Check BP
60 Balas

Sy setaip kali preggy mesti Ada masalah no tinggi...140+ or lebih kompem sangkut punya...tiap Kali preggy mesti Ada darah tinggi so sy monitor kat rumah jelah selang sehari,xlarat lah nak p klinik selang sehari or seminggu 2x semata nak check bp je