Check BP

Maaf nak tanya. BP ni kalau kita check sendiri boleh tak? Doc suruh check dkt klinik 1 msia setiap 2 hari. BP okay je normal. Cuma sbb naik berat 2kg, so doc suruh check BP. Takut ada darah tinggi. Payah nak keluar banyak kali. Kena check BP je kan? Yg lain2 tu kena tulis jugak ke? Boleh pulak lupa nak tanya time doc cakap tu ?

Check BP
60 Balas

Sy pun kena..berat tak Naik..tp.turun...pastu urine tak cantik..no sy ok je...sminggu kena dua Kali...letih..mcm2 skrg ni..xfaham.lah...depa.takut Ada simptom sawan smasa mgandung...💆💆💆🤦

4y ago

Amiinn 💕

Mcam saye 3 bulan berturut2 kna cek bp kdang rase penat kna g klinik selangbsari last kna jmpe dktor.. BRat bdan naik 4 kilo.. Misi sruh g klinik cek bp sbb die buat checkup prut n urine skali.

4y ago

Uii banyak naiknya tu sis 😅 lagi merisaukan huhuhu

Saya ada juga kena... Selalu check dkt klinik... Before gi keje... Saya gi klinik dulu... So x de susah sangat... Cuma bagi saya leceh sedikit... Tp nk wat mcm mna... Berat naik mendadak...

4y ago

Kita tak boleh nak control berat kita even dah control makan semua 😅 ni nak raya tak tahu la macam mana huhu

Sy pon kena check urine dgn BP setiap minggu.. Letih jgk nk pergi. Tpi pgi td pergi klinik alhamdulilah smua normal.... Tggu isnin ni plak pergi check balik.. Harap2 normal la smua..

4y ago

Amiin Hrp2 smuanya a okey...

Sy pun sama, berat naik 2kg dlm 2 minggu pastu doc suh cek bp setiap 2hari . Boleh jer cek sendiri kt umah, kebetulan mak ada alat nya . Sy pinjam jer mak punya ☺️

4y ago

Baik sis. Thanks 💕

Nk urine cntik byk kan mnum air kosong sblm cek up tu..kawal brt bdn dgn krgkan pengambilan gula dlm mkn mnum..confirm brt xnaik byk..urine pun cntik je

4y ago

Yezza...btl sgt tu😊

Sy pon hari tu mcm ni sis. 2mgu naik 2kg.. pastu kne cek b/p slma 2 minggu. Bp shaja urine x. So sy cek kat klinik swasta or farmasi. Free je...

4y ago

Okay2 terima kasih sis ♥️

Sy pn kena jgk aritu sbb berat naik 3kg..sy dtg knik tghari time org dah clear. Bkn check bp je semata, check urin + jantung baby jgk sis.

Mak ade drh tggi jd peralatan tu sume dah de pkai yg mk pnye jela check🤭... Memang idok lerr nak p klinik semata² nk p amek ni je...

Sama la kita sis masa preggy. Boleh cek sendiri kat rumah tak yah susah2 pegi klinik cek situ. Sampai bersalin la nanti kene selalu cek bp

4y ago

Okay sis. Thankyou 💕