Check BP

Maaf nak tanya. BP ni kalau kita check sendiri boleh tak? Doc suruh check dkt klinik 1 msia setiap 2 hari. BP okay je normal. Cuma sbb naik berat 2kg, so doc suruh check BP. Takut ada darah tinggi. Payah nak keluar banyak kali. Kena check BP je kan? Yg lain2 tu kena tulis jugak ke? Boleh pulak lupa nak tanya time doc cakap tu ?

Check BP
60 Balas

Sy pon kena check BP sbb berat naik je..dh minum air gula,result ok..skrg nurse suruh check BP pulak takut darah tinggi.masalahnye BP sy selalu rendah..area 100/60.sampai nurse yg check selalu pesan,jgn buat kerja byk takut pengsan..nak buat mcmana selera makan mmg ok,tu yg berat naik shja.skrg dh 36w..urin tu xpyh check sis.

4y ago

Sy pinjam orang punya je sis. Jimat 😅