Lendir DArah

lendir darah mcm ni ok ke? tak bleeding banyak pun. 7 minggu. ada tak yg sama dgn saya? dan blh bgtahu kenapa dan sesiapa yg ad pglmn mcm saya?? doktor cakap kalau mcmni normal selagi tak bleeding teruk dan cramp yg teramat sakit.

Lendir DArah
14 Balas

saya tgh alami skrg, ni tgh turun darah merah segar. pergi klinik jmpa dok..buat scan msih da kantung, baby pn da nmpk tpi jantung x nmpk lg sbb kandungan msih bru. Dok nasihatkn bykkn berehat, kna byk baring, x dibenarkan buat kerja2 rumh lgsung..dok ckp law da rezeki.. kandungan & baby tu akn kuat bertahan. Sambil tu disaran mkn ubat duphaston (ubat kuat rahim). Law bkn rezeki saya utk kali ni, saya redho😓 x nk fikir keterlaluan nt tekanan darah naik, mkn ubat dh, dh ikut nasihat dok..Serah & berdoa kpd Allah. Sblm ni pn dh pnh keguguran..bru thn lps. Setiap yg berlaku da hikmahnya... sekiranya Allah nk bgi, Dia akn bgi wlaupun mcm2 dugaan...X nk fikir byk2 sgt...sbb saya fikirkn jgk suami & ank yg ada...kna kuat semangat utk diorang 💪

2y ago

haa , doktor cakap bedrest je. takyah buat keje berat langsung, btw berjalan bnyk sikit cam masuk dapur masak je kluar lendir darah tuu, pergi scan kantung ada. cuma baru lagi, baby tak nmpk lagi. btw thank you

saya pernah alami bleeding teruk darah melebihi darah period non stop selama 1 bulan 2 hari tapi tidak rasa sakit langsung darah je keluar seperti air , masa tuu kandungan sy 3 bulan lebih , Alhamdulillah kandungan saya xde apa2 masalah , sekarang anak saya dh umur 3 tahun sudah 🥰 Alhamdulillah

sy bleeding coklat je warnanya. g klinik swasta,dia suruh refer emergency. ddk la situ,keluar masuk EPAU. nk thu psl bleeding tu. jgn amek mudah. dlm wad emergency tu,ramai sgt sy tgk yg keguguran. muda² lg,baru nikah. sy tumpang simpati. so kalau ada spotting mcm ni,keras skit. jumpa doc.

Ada terus scan kandungan x ? Macam sy jgk ni. Masa pergi kandungan ok tde pape cuma doktor bg ubat kuatkan rahim 10 hari dan bedrest selama seminggu mc. Kurangkan kerja berat jgn stress dan bnyk2 baring . Sy minggu 5/6 ada turun spotting skit . Tapi skrg dh 8 week tde spotting dah.

saya pernah keluar spotting coco 2hari (time tu xtau pregnant😂) so dikira spotting pregnancy tapi kalau keluar ketul macam period cepat2 gi hospital terus ... kali kedua keluar darah ketul cm period then scan rupanya darah kotor yg melekat kat kantung baby😅

Sama macam saya sis, lagi banyak sikit dari sis. Bila pergi klinik dr scan baby ada hearbeat lagi. Dr bagi ubat kuat rahim and suruh bedrest je jangan buat kerja sangat. Kalau sis was was boleh pergi klinik ya checkup.

Sy awal2 mcm ni juga sy monitor xnk duk wad kena korek dan mcam2 doc akn buat. Selagi dia xwarna merah hati atau cramp teruk sy monitor dan byak kn rehat. Skarang alhamdulillah sy dh 35minggu..

Tak tahulah. Doc & nurse sy sini ckp once ada spotting/bleeding even sikit, kena terus check kt klinik/hosp. Depends kt sis la ya nk check ke tak

2y ago

saya dh pergi hosp kerajaan , klinik swasta , tapi doktor ckp normal if tak bleeding teruk dan tak cramp teruk. itu yg saya berani tny dlm nii, btw thanks yg bgtahu

same mcm sy.. bile calit dgn tisu bru ade.. darah tu xlekat pn kt pantyliner.. tgh on duphaston pon masih kuar bleeding sikit2 n coklat2

Kalau saya dlu ada experience jugk spotting ni. Doc ckp normal. But kena monitor kalau byk sgt pegi klinik.