kembung perut

Lambat makn jadi kembung perut...nk masuk weeks 6..normal ke mommy yg dh ade pengalamn?

11 Balas

Normal. Sy sampai sekarang dah nak masuk 14 weeks pun masih macam tu. Kalau dah masuk angin, mula la rasa mual makin menjadi2. Pastu jd takde selera. Makan muntah makan muntah. So baik elakkan perut kosong. Kena kerap makan wpun sikit.

5y ago

Kita sama sis. Dari pagi lepas muntah start lah mual sampai ke petang. Walaupun dah makan. Kembung perut.

Sy sekarang 7w 2d. Sebelum tahu pregnant memang perut selalu kembung. Bila scan rupanya dah 6w 6d. Tapi sekarang pagi2 jek kembung. Lepas tengahari flat macam lepas membuang air besar 😅

5y ago

In sya Allah. Aamiin. Semoga kita sama2 dipermudahkan urusan 🤗🤗🤗

normal, jgn lambat makan..mcm saya aritu 4jam sekali kena makan tp dlm kuantiti sedikit..kalau tak nnt pedih ulu hati

5y ago

Ohh. Sbb sblm pregnant mmg dah biasa mkn 2 kali je sehari 😅 petang tggu suami blk kerja & tgh mlm. Sejak2 pregnant perasan kerap kembung perut, pedih mcm nk kena gastrik. Rupanya positive pregnant 😂 skrg dah kerap mkn sbb risaukan bby

Pernah kena,, its actually doktor habaq slalu pengalaman baby boy cmni..

5y ago

Lbh kurang laa nanti due 😂

Normal sis.. mcm sakit gastrik pun Ada.. kena kerap mkn walau sikit2

5y ago

Haah. Sy pon kadang rasa macam nak kena gastrik

Normal dia.. selalulah sediakan biskut pack kecik² Tu dlm beg tgn..

Samalaa saya.. tip saya bangun pagi solat subuh tu makan sikit alas perut.. makan roti ke buah ke

5y ago

Okey sis..thanks

Normal sis..

Normal