Perut pedih dan kembung

Ada mommies yg skrg ni tgh preggy rasa perut pedih n kembung kalau lambat makan? apa cara x nk bg perut kembung ye? nak nges rasa nya

9 Balas

makanan letak je sebelah , mcm saya siap bt masuk bilik .. kerap kali mkn , dlm kuantiti sikit .. saye lima minit skli perut angin sebu pedih ulu ati pakej lah .. tapi pakse jgk .. even dapat 1 suap pn .. mula2 mmg mcm tu , normal ..

ade.. normal je tu . skng sye jgk tgh preggy 5week.. sye jenis pendiet sbb ade DM2.. bila preggy ni . diet terabur . jd terpaksa stndby biskut.. so.. sis kne simpan.. kudapan yg berkhasiat..

Jgn lmbt mkn..jgn bia perut kosg ..nti leh kne gastrik pedih ulu hati..mkn skit tp kerap pn dh ok dh...klu rs x ok lg sis try mkn gaviscon..or g klnik jmpe doc..jgn bia2 kn ok 😉

4y ago

Most wlcme 😉✌

Bila rasa perut pedih. Terus makan, sy 24 jam keje makan jer ni🤣paling lama sy gap x makan dlm 3 jam gitu (ni biasa kalau tertido la)

Mkn tepat pada waktu..jgn lambat..kalau lambat..mendapat LA lembingnya...xde cara lain xnak kembung perut selain makan..

Jangan lambat makan. Kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit. Tak boleh biar perut kosong.

Banyak minum air masak. Jangan makan benda angin. Jangan skip sarapan

Jgn biar perut kosong

Tu gastrik