Hi mommy!! siapa due bulan 2 tahun 2023?ramaii takk?

koranggg due baby yg ke berapa? Mehh laa share.. saya due 21/02/2023..Ank first! korangg dh ada ke yang dh beli brang bby?😂😂😂..Ter excited plakk kan🤭. mogaa segala urusan kita dipermudahkan.. #ingintahu #firstbaby #bantusharing

99 Balas

Sy Due 12.2.23 ank ke.4,belum preggy belek2 shopee brkenan dgn bju bby comel(unisex) sy beli nk bg ank sdre tp bju sy beli tu ktor..Bg pom 4hlai je sy beli 2hlai sy smpan sbb come😂..Pstu thu preggy sy beli lg 8hlai yg saiz 6-9bln 😅..Pstu tgk tiktok beli lg..Mmg beli yg bsar2 la..Last2 bkak nk tgk blik xsgka dh 13hlai🤣 nsib la bsau2 n unsex..Tgk blik xde yg newborn mggu lpas bru beli yg newborn 3hlai tu pom sbb nnti mlas nk g shoping dh...Klau kain bdung..Mitten n boots..Brut bby..Topi bby..Dh beli siap beli..Tggl mndian,bntal,kpas,tsu,pmmpers n kain lampin je xbeli lg..Pstu brang2 sy mmg xbeli ape2 lg...

saya due 20/2/23.. Anak 2nd.. baru je keluarkan balik baju abg dia, check mana yg elok, boleh pakai kita recycle je 😁.. Masa anak first, masa kandungan 6 bulan baru start beli brg baby, beli sikit2, week 32-33 dah settle.. Ada jgk yg terkurang even dah prepare list semua awal2, dah bersalin pun still kena beli itu ini 😁 Aamiin semoga dipermudahkan urusan kita.. selamat semuanya.. doakan sy anak 2nd ni baby girl 🥰 Aamiin

2y ago

samalah kita, due 20/2 jgk, doakn sy dpt baby girl kali ni, ank ketiga

sy ank ketiga setelah 4thn..insha Allah due bulan feb 2023 jgk..sy skrg batuk2 dan selesma.ada tak ibu2 dlm ni mcm sy sekarang.kdg batuk tu smpai perut rsa skt kat bhgian ank..wktu batuk lah dan kdg tu tekucir jgk sbb batuk kan..maaf lah lari topik.kan ibu2 hamil x boleh mkn ubt batuk ada apa2 tips tak nk kurgkn yg ibu2 nak share? tq ye.semoga urusan kita semua dpermudhknNYA serta bby sihat2 sentiasa.Aamiinn

1y ago

Sis.. Sy prnh btuk smpai terkuncill.. Sy amalkn lemon+madu... 2 hari lps tu trus elok

Sy Preggy no 4 due 12.2.23 bju bby beli mse xpreggy lg aslnyer beli nk bg org..Tp xksampaian..Smpan je..Pstu preggy 3bln sy beli sbb comel😂..Bila duk kira2 blik..Dh 10hlai dh bju yg sy beli🤣..Nsib la bkn bju newborn smua..Bju yg muat dgn 6bln n 9bln..Skrg 5bln preggy dh beli sikit2..Cuma xbeli lg kain lmpin,mndian bby,bju newborn, tsu bsah je yg lain dh beli xpe xckup bleh gne yg abg n kkak dia..

sy due 23/2/22 hehe , dan ada fibroid , doakan sy ya , mga sy selamat bersalin pd waktunya . ni ank first , 6 bulan selepas nikah bru dihadirkan rezeki zuriat buat kami 🥰 alhmdulillah so far brg mmeg dah beli sikit2 start tau prgnant , kalau yg kewangan okay mgkin sesuai beli lewat sekaligus , mcm sy memg kna dri awal hehe sbb first baby kan bnyak brg kna standby

Due 14/2/2023, anak kedua. Belum beli barang baby lagi. Harap anak yang kedua ni baby girl, sebab yang first baby boy. Kalau sepasang, alhamdulillah 🥰 Yang penting sihat semuanya. doakan ye. Saya juga doakan semoga segala urusan ibu-ibu kat luar sana dipermudahkan oleh-Nya 🤲❤️

sy 28/2 anak ke 2 hahahaha dh start beli brg baby dh skit2... Sy jnis x suka beli last minute msuk 7 bulan mesti dh siap semua mcm anak slung dlu... 😆 gender xtau lagi tapi so abg dh sebut2 baby girl ntah lah nakkk kalau dpt girl alhamdulillah sepsang boleh ttup kilang dh...🤣

2y ago

due sama 😍

sy due 12/2 tp kena czer hujung bulan 1 kot bila bby ckup2 matang tggu keputusan doc pakar..anak kedua selepas 7 tahun..dh beli brg bby skit2 sbb semua beli bru dh CM anak sulung😅gender x tahu tp beli CM kakak dia dulu je dua2 boleh pakai ☺️.. semoga dipermudahkan segala urusan kita aminnn

2y ago

sama kita.. obese.. tekanan darah asyik x cantik.. penat je manjang.. hb ok2 la..tapi doc x check lagi boleh normal ke czer.. anak ketiga czer.. ni anak ke 4.. beza 6 tahun

sy due 20/2/23, doakn sy dpt tarikh tue, boleh sambut besday dgn sy nnti, sama tarikh, brg baby xbeli lgi tp dh start senarai apa yg perlu beli, plan nk beli time sale shja, xbyk dah nk beli sbb ank ketiga, baju abg2 dy warna unisex, boleh ja guna lagi..doakn kali ni sy dpt baby girl ya😍

Hihihi second baby, jadi kita dah tau apa nak beli apa tak perlu 🤭 just go with what you know best mommy-to-be ♥️ dont stress stress, even during my first, bila rasa beli saya beli je, tali make sure prepare hospital bag 1-2 months early ♥️ My first born came out 2 weeks early