Kencing manis

Korang ade tips tak nk kurangkan or hapuskan kencing manis? I ade kencing manis since pregnant.. Dah 3kali buat BSP, result masih tak okay. Penattt betul nak pergi klinik 4kali sehari tuuu 😔😔 i dah 29week..

20 Balas

yg pntg sis utk msa mkn yg d tetapkan...stop awl sblm cek bsp utk next jam nya...byk kan minum air kosong...biar la ulang alik ke tnds...sbb byk ambk air ksg sgt2 mbantu..sblm puasa mlm tu...sis mkn la awl...klu sya klu 8@9 da start posa...klu rasa haus...minum saja air ksg tu...jgn mkn plak sblm cek bsp..da cek bsp bru mkn...