Kencing manis

Nak tanya, I 26weeks, kaki bengkak. Betul ke kencing manis punca kaki bengkak masa pregnant?

7 Balas

Ada banyak sebab-sebab lain juga kenapa edema terjadi. Cuba sis baca panduan lengkap ini utk ketahui cara-cara nak merawatnya. Semoga bermanfaat! https://my.theasianparent.com/kaki-bengkak-ketika-hamil

5y ago

Thankyouuu

cuba kurang kan mknan yg bnyk garam.. sbb slh satu punca kaki bengkak bnyk mkn mknan bergaram..

Kdg normal. Byk jln atau tekann brt kita. Amalkn sup lobak putih untk hindari dri k.mns time mgdg

5y ago

Sup lobak putih boleh hindari kencing manis ye

memng bgtu tu sis ad yg kaki bngkak klu mngndung norml jga tu

Tinggi darah, diabetes pun slah stu kki bngkk sis

Tak kencing manis pun boleh bengkak kaki sis

Terlebih air pn boleh bengkak kaki sis.