Kencing manis

Korang ade tips tak nk kurangkan or hapuskan kencing manis? I ade kencing manis since pregnant.. Dah 3kali buat BSP, result masih tak okay. Penattt betul nak pergi klinik 4kali sehari tuuu 😔😔 i dah 29week..

20 Balas

kalau dah sangkut kencing mnis mse pregnant.. elok ke xelok ke result mse buat bsp.. mmg kne teruskn bsp sampai bby lahir.. emm.. pengalaman..

sy tak makan langsung makanan manis. nasi pun suku je. sgup bertahan sbb risau baby. berat bdn masa preggy tak naik2 sbb terlalu jaga mkn

air kena byk minum. makan mmg suku je. Sy 3x dh bsp. sebulan sekali. Sy xde minum lemon atau peria sbb xbole masuk tekak yg masam2

klu pnt pg klinik bli je mesin cek bsp tu sis..sy pun kne cek bsp jgk .. tk lrt nk pg blik klinik .

Boleh buat jus peria katak. Minum macam tu je. Jgn cmpur ape2.. insha allah ada perubahan.

saya pon kena..24/5 nie start bsp...1st time nie 😞 3 kali pregnant x sangkut pon

Sy beli alat utk monitor bsp tu sndri..senang hidup xyah pegi klinik byk kali

sy mkn jje mcm biase.. tp hri bsp sy minom air lemon lpas mkn nasi

Minum air barli kosong.. Sebelum bsp dinner ambil awal last 7..

beli je mesin glucometer tu baru 45 rgt

3y ago

farmasi ade