Kencing manis

Korang ade tips tak nk kurangkan or hapuskan kencing manis? I ade kencing manis since pregnant.. Dah 3kali buat BSP, result masih tak okay. Penattt betul nak pergi klinik 4kali sehari tuuu 😔😔 i dah 29week..

20 Balas

Minum lemon tanpa gula.. jgn amik air manis.. time hari bsp tu sis x akan amik nasi.. pagi lepas cek gula y pertama sis makan sayur tumis+telur, tghri -ikan+sayur petang tu makan telur rebus 2 biji.. utk hari biasa.. makan nasi macam biasa..