Masih ingatkah ibu berapa lama kontraksi sewaktu bersalin terdahulu?
Voice your Opinion
< 1 Jam
> 3 Jam
Lebih 24 Jam

2491 respon

32 Balas

anak prtama dri jam6 petang sampai 7.30pagi dia kluar.contraction dri 5mnit, pgi 15mnit ,20mnit, rupanya tali pusat lilit dkt leher, kluar msuk ja si baby.skali nurse yg lezet tu gnti ship, katanya skali lagi mama teran x kluar, kita trus sorong bilik bedah. Alhamdulillah nurse, brkat kata2 manismu i cant doit, trus kluar. gara2 takut di belah perut. 😂jahitan dlm, luar, atas mau sejam,baby 3.2 gurl

Start contraction dari jam 5.40 masi ok bole ketawa lagi jam 6ptg lebih dtg seminit 2 minit semua jadi tak kena sbb time tu 1st baby .. smpai jam 1.30 pagi baru dpt jumpa baby boy .. hope anak ke2 nii tak teruk sgt contraction 😂 sakit yg sgt bahagia bila tengok muka anak ..

start sakit 3pagi smpai kul 8pagi(8pagi g hospital..pukul 12tghari start buka cm..pukul 8mlm masuk labour utk bersalin pukul 8.06malam baby keluar...6minit utk baby keluar strt masuk labour room tu...time masuk labour room tu dh 10cm..teran2 8.06mlm baby keluar

72jam tahan contraction masa anak sulung, tanpa bukaan jalan. hari ke 3 baru jalan bukak, dari mula macam sakit senggugut sampai lah nak tanggal pinggang rasanya 😂

3 jam 30 minit. Masa nurse suruh teran mula2 tak boleh. Dia suruh rehat dulu. Rasa nak terberak lagi sekali bagitau dia cakap. Jadi la 3 jam 30 minit tu 😁

Anak first kul 4.30ptg start sakit, kul 5.08 ptg selamat bersalin..ank no 2 kul 4pg sakit kul 5.30pg selamat bersalin 😁

Contraction biasa(xbrpa kuat) dlm 10 jam. Contraction kuat (dalam LR, lps doc pch ketuban masa tu bukaan 5cm) dlm 3jam.

lebih dr 3 jam, tggu bukaan, spnjg mlm xdpt tdo dlm wad, esk pg bru kna tolak LR

More than 24 hours sbb bukaan dri time warded smpai keesokanya xde changes..

Belum berpengalaman, mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat