Preggy

Knp time preegy suami buat hal? Sedih aser... Knp suami ckp mcm2 yg sakitkan ati. Aser Ati x mampu nak tahan setiap hinaan yg Di beri. Sedangkan kite bekerja. X pernah mintak duit Dr suami. Barang2 anak kite beli sendiri. Cume dyer beli duit pampers jea. Knp dyer buat sy mcm sampah? Hancur luluh ati nie. Aser down sgt2. Dah la preegy kan anak dyer. Dyer buat x taw. Siap mintak urut dyer ckp kite ngada2

15 Balas

amik satu masa yg sesuai utk berbincanh sis..jgn pendam dan makan hati sorang2.. xbgs utk aura ibu mengandung tkt efek pd baby nti..kalau xdibendung dr awai boleh jd akan berlanjutan smpai masa berpantang.. lagi bahaya sis..jiwa boleh kacau bilau dan tekanan perasaan.. bila emosi xdpt dikawal, kita akan melakukan sesuatu diluar jangkaan..de mslh kena cpt2 ddk bincang dan cari puncanye.. satu lagi petua yg sy amalkan, masa suami tdo, baca surah yusuf ayat 4.. sy attachkan dekat cni utk semua isteri2 diluar sana yer☺️.. baca ayat ni dlm hati dan tiupkan di kepala suami setiap hari kalau boleh..InsyaAllah dia akan lembut hati..

Sama lahh sis saya pun berkerja tgh alami skrg dgn penat berkerja 12 jam satu hari dgn nak uruskan hal rumah lagi sedangkan saya tgh mengandungkan anak dia skrg 23week , saya rasa penat sgt letih sgt dgn mabuk mengandung muntah2 sakit kepala sakit pinggang , kdg sya menangis sorg² sbb rasa penat sgt letih sgt mcm tak boleh tahan dah tapi husband ckp saya lenje ngada2 manja sgt , saya tak minta pun dia tolong urut saya kalau betul tak tahan baru saya minta tolong dia tu pun merungut ckp saya lenje manja sgt ngada2 sedih rasa xde org faham kita org yg kita sayang pun tak faham kita ..

Saya pon awal mcm tu dgn husband. Sbb ank pertama jd dia pon xfhm dgn prubhan perangai. Husband pon perangai boleh thn jgk sjk sya pregnant. Mgkin perubhan hormon. Saya byk bg husband baca artikel2 cara jaga wanita hamil. Bab2 medical semua. Alhamdulillah..skrg dah bnyk berlembt,cara ckp pon dah x bg terasa hati. Walaupon kbiasaannya mmg selalu ckp kasar2. Tp bila mgndung kit ajd sensetif. Suami xfhm knapa kita berubah,sikit2 nk ngis,sikit2 nk merajok. Sbb tu kna byk blajar dan dan mmbaca...

jgn sedih2 sis..x guna sedih sbb suami cmtu.jalan trbaik adalah bercerai saja. jgn buang masa nak sedih2 dgn perangai dia yg cmtu..bjuta lg org dalam dunia ni..InsyaAllah ada yg lebih baik kt luar sana..

Banyakkan berdoa sis. Allah muliakan sangat ibu yg preggy. Apa2 pun ingat baby. Tak elok untuk baby kalau ibu selalu sedih2. Saya doakan semoga sis dipermudahkan urusan. Allahumma Aamiin

dah alamai dlu kena pkul kena tampar pon pernah masa preg tpi alhamdullilah sekarang saya dah dpt penganti tak kisah lah tak hendsem yang penting faham dg ke adaan kita 😊

Sis jgn pendam kat hati tau.. Kene luah kan perasaan tu, jgn stress2... Kesian baby kat perut, luah kat Tuhan kita, byk kan doa... Luah kat family.... 🙏🙏🙏

Kita sebagai seorang prempuan time prengant mang cepat terasa hati ng suami , kekadang kena maqah sikit pon dh teriak ...normal la sbb prempuan hati lembut

Saya pun kadang2 kena jgk dgn suami, mcm saya kalau terasa hati saya akan diam je, dia tanya pun saya diam. Nanti dia balik kesian kt kita.

Emosi tak sama masa preggy atau tak preggy sma lah sis.. Kena tengking sikit dah bercucuran air mata 😭 apa lagi kuat cemburuuuu