ape yg sy patut buat ye??

Mcm mne la nk ckp gn tok laki ni yng kite nk berpantng kat umah.mak sendiri sedangkan jarak antara rumah mk kite gn mak dia x jauh pon kite x biase n tak tau ape² klau blu nk mk kite yg jge kite dulu??hati ni sedih je selalu nk ckp pon susah

10 Balas

saya dlu mmg berpantg dgn mak lg² keadaan sya x mcm org lain , saya kne kencing x lps. tiub ubd pakai and bag kencing mmg sntise bergntung pde saya. bile MIL dtg melawat dia mnx suami saya nk jge sye and bby. saya ckp gn suami bia sye dgn mak sye lebih selesa lg pon saya xde adek beradik laki . klu nmpk aurat pon hanya ayah dn adek pmpuan yg ade so x jd masalah. dgn saya pakai tiub lg. better saya gn mak sndri. klu dgn MIL ad adek ipar lelaki FIL lg aurat saya mcm mne? saya ckp gn suami dan suami fhm trus diam ☺️😊 bkn xnk MIL jaga tp mak masih ade bg saya dgn mak kite bole bermanja² sikit. g pon tu mak kite kan selesa klu kite nk mnx tlg apa²...

Sy pon bru2 ni suami minta pantang kat rumah sendiri selalu mmg pantang dgn mak sendiri...sy kalau boleh mmg nk mak sendiri jage mcm sblm2 ni sbb nye sy akan bersalin czer nanti so sy segan dgn mil kalau nk minta cucikan tempat luke (czer) so sy terus terang tanya balik suami siapa yg nak jge tempat luke sy sbb sy xnampak n xnak mama (mil) yg buat sbb sy segan.. So dia ckap dia nak buatkan..kalau x dia sejenis takut nk sentuh luke2 czer... Mak sy sendiri pon ckap bgi la suami peluang nak jage sendiri.. So sy pon ok la.. Lagipon sy fikir dgn cara ni hubgan dia dgn ank2 akan lebih rapat.. Kalau x semua sy buatkan kali ni kene la dia buat.. Hihi..

Awk mmg isteri yg baik. Cuba la cara nie, 1st - jujur dgb suami. 2nd - kalau tak jalan, terus terang dgn mak mertua . 3rd - kalau mak mertua tak ley terima, suruh mak awk dtg jumpa mertua. 4th - kalau tak ley terima jugak, masa pantang tu half rumah mak sndri, half rumah mak mertua.

Cakap la ngn dia..gilir2..2mgu pertama rumah mak awak.2mgu ke 2..rumah mak dia..sy pnh bt camtu.bg sama adil.sbb mak ngan mertua sy selalu berebut nk jg.😂😂

terus terang je dgn suami sbb sbb awak yg kena berpantang bkn dia. pastu emosi masa hamil ni kena jaga kang meroyan baik berpantang di tempat yg kita selesa dan suka

4y ago

😢

Bicarakan tentang aurat.. Kalau ada ipar duai lelaki better elakkan sbb takkan nak bertudung sja dlm rumah sepanjang pantang 😊

Bgtw saja dh tentu la berpantang dgn mak sendiri lebih selesa walaupun ok ja dgn mak mertua.

Saya betah..mak kita msih ade lg..bknnye org lain...mak kita jg lbih baik dri org lain..

Pos ni dah 7bulan yang lepas,saya rasa anak dia mesti dah besar😅

Mmg hak isteri pn utk minta yg terbaik. Bincangkan elok2