Sakit Pinggang

Kerap sakit pinggang..apa puncanya? tidur pun kadang-kadang jadi terganggu..apa yang harus saya lakukan?

8 Balas

Nak tidur mengiring kanan atau kiri kene ada bantal pelok Dik.. Bila ada bantal kat celah kelengkang tu.. Dapat elakan sakit pinggang or belakang.. Akk dah masuk 38w2d... Alhamdulillah tak sakit pinggang.. Adik cubalah.. Ape pun smoga dipermudahkan ☺️

Normal bila baby dan perut membesar pinggang dan badan akan jadi sakit dan tak selesa sbb kena menampung berat. Minta husband urut perlahan2 di bahagian belakang pinggang or gosok.

Mungkin sbb kekurangan calsium sis.. Kalau tgh sakit pinggang saya biasakan ambil pemakanan yg byk kandungan calsium dan 3x seminggu saya buat yoga setiap pagi.

Sy pun sama sis start 25 week pingang gan tulang belkang sakit,,, minum susu je hari2

Sbb....pinggang dh mula berkerja untuk membuka laluan baby masuk ke pelvis

Normal Sakit pinggang utk IBU hamil, pakai bnyk bantal utk cri keselesaan

Banyakkan minum susu. Tido letak bantal blkg badan.

Senaman ringan regangan utk ibu hamil..