Kencing kotor

Kencing kotor nieh d sebab kan apa ya... Naik pening dah nieh bila p chekup kadang kencing kotor jenuh nak tnggu minum air bnyak2x tnggu kencing lgi 😩😩😩 dpat lagi nurse yg kuat marah2x tak faham lah xbbleh ckap elok2x ke...sya pun tak nak lah kencing kotor klau dah tekena mcam tu perlu ke nk tengking sya nurse jaga kat makmal tu x penyabar langsung 😩😩

32 Balas

hai sis..boleh cuba mnum aloe berry nectar drp foreverliving..ada buah cranbery yg mmg baik utk melegakan masalah jangkitan pada saluran kencing yg myebabkan kncing kotor..boleh wsap sy klu nk order www.wasap.my/601111404796aloeberry

2y ago

hai sis..tq sbb bg komen..firstly klu nk thu lbh lanjut boleh google sbb sy xsugest suplement bkn2..compny dh tbuh 43thn kt msia silap2 sis pn xwjud lg n trdpt kt 171 negara bkn msia sja yea..klu xdiiktiraf xsmpai ke 171 ngra luar hnya dlm mesia. sy hnya skadar bg pndpt dkt puan diats bkaitan mslh beliau..dan xpksa pn sesiapa beli!sy mmg amalkn sblum mgdung smpai skrg xde mslh pn utk ank sy .dn xgngu pmbesaran bby pn.malah ada yg hamil asbab ikhtiar dgn product ni. syukur alhamdulillah Allah izin.kta hnya ikhtiar sja..so klu sis xska apa2 brkaitan pnulisan sy bole skip bca lju2 yea.tq

Sy pun sama kjp2 kencing motor. Nurse pun bising jg sbb sy jarang minum air. Jd nurse sarankan sy minum air barli suam n air masak byk. Pastu kencing nt amik yg tgh, jgn amik awal kencing tu masa cek up.

awak tips dia kan sblm pegi klinik tue minumla bnyk air..sehari sblm tu smpi la nak pegi klinik..tapi lagi bagus setiap hari minum bnyk air..cuma dgn minum air bnyk jak blh kasi cantik kencing kotor

sy pn sblm ni kerap kne kencing Kotor..sy amal minum air barli buat sndri kt rumah n minum tanpa gula..kosong cmtu je..pastu byk minum air masak n jgn tahan kencing..alhamdulillah ok dh...

bertabah lh sis bertemu nurse yg kuat marah..sy pun setiap kali tmujanji asyik risaukan nurse jer melebihi kandungan sy😂 blh minum air suam bnyak2 ya sis,jgn thn kencing

2y ago

ur wlcme sis..bertabah ya🥰

saya pun salu kena kencing kotor. tpi sekrng allhamdullilah dh oky. saya amalkan air kelapa pior & bnyk mnum air masak . dulu stress jugak nk hadap. hihi

2y ago

insyaAllah takde pape . kalau was was jgn minum . hehe

Kena kurangkan minum minuman yg manis atau bergula..kurangkan minum kopi atau teh. Banyakkan minum air masak makan tembikai & jangan tahan kencing.

2y ago

slps sya tau sya mengandung sya dah x minum kopi... kadang2x tu ada lah jgak minum tea boh klau dh bosan minum milo😅

Sebelum tadah air kencing basuh dulu miss v kita pastu tadah air kencing dipertengahan.. Sebelum tu minum air kosong bnyk sebelum kencing..

Tmbhkan minum air, cuci bhgian sulit dahulu sebelum kencing dan tadah/pakai air kencing mid stream. Insha Allah blh elak sis

saya pun ade kencing kotor jugak. lepastu dr bagi ubat antibiotics (warna pink putih) terus ok. takde lagi kencing kotor.