tips

Nk elakkan kencing kotor..xdi pegi check up nurse ckap kencing kotor.. Minggu depan kena gi kk semula..check air kencing..

12 Balas

Sebelum g KK pagi² sarapan mcm biasa air tuh sis kena tukar kepada air kosong, sbb sy mcm sis juga sebelum ni, pengajarannya jgn minum air manis sebelum pergi ke kk, minum air masak kalau dh tahu esok ada check up

minum air masak byk.. kalau org normal ikut badan.. org mengandung kena lebih sikit.. ntah mana dia menghilang taktau.. pastu sesi kencing pun kena dua tiga kali pi.. takleh tahan..

minum air masak bnyk...ms dptkan sampel air kencing bsh dl mis v...kencing sikit stop pastu air kencing yg tgh2 tu br tadah tu nurse yg ajar

4y ago

Yup..betul

Tips dia minum air putih byk2 je..doc pesan jgn kurang dr 2 liter sehari..pastu try la mnum air barli ksong..jgn ltk gula ke susu..

Minum air barli yg direbus sendiri. Minum banyak air kosong jugak...

Banyakkan minum air masak. Dulu sy pun kena macam tu.

Minom air kosong byk2 . N kurangkan minuman manis

Minum banyak air masak dan kurangkan minum manis.

Minum air kelapa muda sehari sblum check up.

Banyakkan minum air masak & air barli...