Kencing kotor

Macam mana nk elak dari kencing kotor ya? 2x check up, 2x kena tegur dgn nurse kencing kotor. Risau jugak ni. Sebab permakanan kita ya?

9 Balas

Resipi turun temurun x lain x bukan minum byk air putih, air kosong.. Makin kerap kencing makin bersih sistem dlamn kita, pksa diri minum, bkn utk org lain tp utk diri sdiri supaya sihat.. Lpas bila kencing, cuci miss v tu kna la gosok2 skit kut2 ada sangkut2 lendir kat miss v tu.. Stgh org x gosok2, main sembur air jer.. Pdhal ada sangkut2 lg lndir, prnh baca jg kalo nk solat x sah sbb msih ada najis saki baki keputihan..

4y ago

Baik. Kena displin minum air kosong. Thank you ☺️

Sy pun macam sis jgk .. mak mentua sy kata minum air barli .. try laa . Tapi gula sikit je letak hujung sudu. Kang takut kene kencing manis pulak dah 1 hal 😅

Sya pun kna kencing kotor.. 2x check up.. 2x ada..doctor suruh minum air masak bnyak²...hopefully next check up dah ok.. Ni dah consume air masak bnyak²

Kna minum air masak byk2 tau sis. N lg satu nurse pesan time ambik air kncing utk test tu, basuh dlu private kita then bru kncing cm bese

Kurgkn mknan ngn mnman yg mnis...lbih kn air msak....sy pn kna time awl prgnnt...skrg dh ok...now sy 24weeks💋💋

Minum air masak byk2 then minum air barli sis. Saya dulu pon gitu jugak. Before checkup saya minum air barli..

Sis kene banyak minum air kosong..at least 3 ltr sehari..masa check up ambik air kosong satu botol kecil..

4y ago

Ok sis. Noted. Thank you ☺️

ya sis...sis amalkan air kosong lah, jangan minum yang manis2, air kosong je ubat dia

4y ago

Baikk. Kena rajin la minum air kosong ni. Thank you 🙏🏻

haii sis.. banyak²kn mnm air puti k..

4y ago

👌welcome