kencing kotor

kencing kotor boleh sembuh ka kalau tidak makan ubat yg doktor bagi?

14 Balas

Hurmm... Sis tw an..kncing kotor tu adalah jangkitan d saluran kncing kita? Tul x? Ada kuman di situ... Doc ada bg ubat kan?? Antibiotik?? Klu ada mkn la smpai abis..ia baik tuk sis supaya xtrjd lagi kncing kotor trsebut dlm ms terdekat..lepas dh ok sok kne amalkn minum air byk2 mcm sis lakukn skrng... Kencing kotor ni jgn main2 ye... Nmpk simple kne uti ni..n think leh skip ubat rs minum air je dh leh ok...jika dh trkena ubt doc bg xnk mkn.. sbnrnye jika x d rawat dia akn tgglknnkesan dkt kita nye saluran kncing..parut yg tidak.nmpk ... Nti dia akn effect semasa kita melahirkn bby sbb tu prlu rawat n bg btl2 ok xde jangkitan tuk.seterusnya..maka mkn ubt mcm d nasihatkn... Sbb yg kena.nye sis..bkn org len..stiap org antibodi nye berbeza..ada yg jnis dh tw kne kncing kotor minum je air kosg bebyk dia dh ok..tp sis kita xtw mcmne antibodi sis...sm.or x dgn org len.. sy bgtw ni atas penglmn sy dlu..sy share apa doc bgtw..sbb kencing kotor ni bile kita alami akan tgglkn kesan or.parut dkt laluan kncing kita.. effect dia plak bkn xde..ada..ms kita nk melahirkn ank nti..anyway..mg cpt.sembuh ea .minum.air byk2.. sbb skrng musim pnas... Cpt hydration bg ibu2 preggy..take care😉✌

Boleh je. Masa saya kena kencing kotor, saya tak makan pon ubat yang doc bagi. Cuma banyyakan minum air suamm. Seminggu lepas tu da takde kencing kotor

mnum air bnyk2, masa ambik air kcng basuh dulu kmaluan then kncng dulu sikit lepas tu baru tadah... sy pn prnh kena kcng kotor.

Better mkn ubat yg doc bg, minum air kosong secukupnya, jg kebersihan, pastikan vagina sentiasa kering & tukar pantiliner dgn kerap..

Sy minum air kelapa muda. Sekali saja. Pastu banyakkan minum air kosong.

sy skrg mkn ubt antibiotik yg dktr bg .. hrp2 cpt la smbuh ...

Antibiotik tu perlu, sambil minum air barli dan air masak.

Boleh. Dgn syarat sis minum air putih 3L sehari

5y ago

alhamdulillah, tq 😊 inshaAllah sy usaha mnum air byk2

Mnum air barli sis.. N air kosong

boleh..dan kena minum air masak bnyk2 lah..