KENCING KOTOR

Hai assalamualaikum, kandungan saya dah 18 weeks anak pertama.. Tapi setiap kali saya pergi urine saya disahkan ada kencing kotor dah mcm" ubat doktor bagi saya makan... Dah banyak air masak saya minum sampai air kencing pun warna putih ? smlm saya jumpa doktor pakar, doktor pakar bagi saya makan ubat ni... Ada tak dkt dlm ni ibu mengadung pernah alami situasi mcm saya ❓ saya harap lepas saya makan ubat ni saya elok dari kena kencing kotor ???

KENCING KOTOR
12 Balas

Saya amalkan jus mamariam sis.. Alhmdulillah kncing kotor, smbelit, hb, kputehan mmg xdak.. Sblm sya kenai jus mamariam ni kncing ktor, hb, smbelit mmg trokk.. Kandungan sya msuk 5 bulan sya mnum smpai lr bsalin mmg ok sgt jus ni.. Mahal tp brbaloi sis utk ibu mgdung yg ad mslh smua tu

4y ago

Saya memang nak beli dah hari tu tapi risau pulak ambil sebarangan produk 😢 tapi sebab sis dah amalkan insyaallah saya akan cuba amalkan jugak ☺

Mf sy ad trbaca artikal psal kncing kotor ni salah satu punca sblum brsama suami tu kne kncing dulu jgn tahan kncing,klau than kencing tu yg jd kncing kotor..satu lg slpas brsama suami kne cuci betul2,jgn tido mcm tu je..

Saya dari awal pregnant sampai sekarang 7m masih lagi ada kencing kotor. Dah minum air 2liter,air barli,air kelapa tapi masih kena on antibiotik kalau check urine.

Sy pun kena jgk..kdg detect kdg ok. Dktor bg antibiotik skrg dah ok sy bnykkan minum air kosong..

Saya sis , tp saya smpai kena smpai pakai tiub cbd dkt pundie kencing

4y ago

Sy dlm 13 or 14 weeks mcm tu , sbb skrg sy saya 21 weeks..

Saya minum air Barli takde gula sis. Alhamdulillah elok

Cuba minum air barli ye ☺️

Mnum air barli tnpa gula dear

Sama saya PON..

Minum air kelapa sis