anak kuat nangis

Kenapa ye anak saya asyik nangis xberhenti..waktu pagi dan waktu ptg..nangis berjam jam.saya fully breastfeed..dah xtahu nak buat ape..dengan saya2 nangis sekali..tolong sape2 bagi pandangan..

6 Balas

Mungkin baby sis dlm kategori baby high demand, make sure: 1) bedung die- ketat sikit kt tgn, longgar kt kaki 2) pasang sound Quran/ waves/ocean/ lullaby/ kt sebelah baby- baby x boleh tido sunyi sepi sbb dlm perut ibu bising je bunyi gas dlm perut 3) baby mesti tido bergelap 4) baby tido nk dlm keadaan swing- mungkin kene bg tido dlm buaian 5) lupa pulak Sis boleh google cara dodoi baby high demand atau colic. Baby kategori ni normal sahaja cuma die lambat sesuaikan diri pd dunia. Jadi kene cuba bg die rasa duk lam perut tu

5y ago

Sama lah ngan saya..nk tido atas badan masa dlm pantang sekarang dah 3 bulan lebih,Alhamdulillah ok lah sikit

baby berapa bulan sis ? baby menangis banyak sebab. lapar, perut kembung, pampers penuh, bukak baju semua check takut ada serangga kecil macam semut, kdg2 boleh jadi persekitaran sejuk @ panas bagi dia.. kalau bawah 2 bulan mgkin sebab baby masih dlm proses penyesuaian kat dunia kita ni memandangkan sebelum ni dia selesa dlm perut.

Cuba sis check,prut dia kembung masuk angin x.susu dia ckup x. Dodoikan dia.bedung Kan dia.kalau smua xboleh jugak,anak sis jnia baby high demand mcm baby saya.kuat menangis.dah susu,nangis,prut xkembung Pon nangis,dodoikan Pon nangis.last2 mak Nye Pon nak terikut nangis🤣

Sis cuba tengok page Baby Language kat fb. Membantu sangat untuk anak yg meragam

Mungkin baby kembung . Baby kalau menangis biasa nya . Lapar,kembung, pempers

Cuba bawa jumpa dokter..mungkin baby tak sihat..