Baby boy 1 bulan 14 hri

Baby boy i asyik nangis je.. bila lapar minum susu.. tak sampai 5mnt nngis lagi.. kenapa agaknya.. bila waktu malam nangis juga.. kadang2 tak stop nangis dia.. berapa lama agaknya baby macam ni??? Siapa ada pengalaman macam saya.. pls share#firstbaby #bantusharing

7 Balas

JENIS-JENIS TANGISAN BAYI Tahukah anda bahawa setiap bayi mempunyai tangisan yang berbeza. Selain itu tangisan mereka juga mempunyai maksud tersendiri tau. Di sini kami senaraikan jenis-jenis tangisan bayi: 1. Neh Ia merupakan bunyi yg dbuat bila bayi kelapara. Bunyi ini dihasilkan akibat ‘sucking reflex’ 2. Heh Bayi sedang tidak selesa. Mungkin kerana cuaca terlalu panas atau sejuk, lampin bayi penuh dan sebagainya. Secara amnya, ia akibat tindakblas kerengsaan terhadap kulit. 3. Owh Bunyi tersebut biasanya berlaku bila bayi mengantuk dan ingin ditidurkan. Terhasil akibat reflex menguap (yawning reflex) 4. Eh Bila bunyi ini didengari, bayi anda perlu disendawakan. Ia terhasil akibat kontraksi otot abdomen dalam cubaan menolak keluar angina. 5. Eairh Kalau dengar bunyi ini itu tandanya si kecil anda kembung perut. Ini terjadi bila angin terperangkap dalam perut bayi.

4y ago

sy setuju dengan statement ni, alhamdulillah byk membantu utk kenalpasti jenis tangisan baby. tkdelah baby menangis lama2 sgt.

banyak sebab baby awal2 menangis. boleh jadi kembung perut...ada serangga kecil dlm pakaian, baby kepanasan..tak dpt adapt dgn persekitaran dia. ada baby suka dibedung sebab rasa selamat. lama2 nanti dlm 4 bulan ke atas baby okay

4y ago

ye selepas dibedung dia akan jadi ok.. tidur

g berubat lah sis.. sbb bkn ape.. nnti jmpa ustaz, dia bgtau lah ape yg x kena.. klau xd gangguan at least dia buatkan air yg bole buat baby lena tido dn sbgainya..

Baby sy.. Mula2 xthu nk bt ape jgk.. Igtkan kmbung prut ke ape.. Lpas tu sy cuba letak baby atas dada peluk.. Mmg lena tdor nye smpai ke pg😍

mcm baby Sya dlu sis sllu nangis Time mlm tpi klu siang dia x bangun langsung...Smpai umur 3bln lbh bru ok

malam tuh baby nak tidoo bedung , pelok diee . inshaallah oky lena jee die tidoo nanti .

try tukar nama

4y ago

tak pe