Breastfeed baby

Hi moms! Anak saya menyusu terlalu lama sampai berjam jam. Breastfeed 2jam tdo 30min pastu nangis. Sy breastfeed smpai dia tertidur tp bila tarik nipple terus terjaga dan nangis. Boleh dikatakan sy ni setiap masa menyusu anak. Tak boleh buat apa apa. Boleh moms share pandangan? Susu sy low supply ke smpai dia nak breastfeed lama sgt dan setiap masa…. Sampai 3 jam tak benti, breast sy pun sakit rasa asyik disedut. Help mee #advicepls #firstmom #1stimemom #ingintahu #firstbaby

5 Balas

Mungkin sebab baby tak kenyang sebab tu dia lama menghisap sama ada susu sis sikit atau sebaliknya . Bila dia bangun , tepuk2 manja bagi dia tidur balik sambil selawat . Pesan tidur baik2 , waktu mana sis nak baby bangun . Dia akan dgr cakap . Sis boleh try pump untuk tengok both breast sis dpt berapa oz , dalam masa 20 minit . Boleh minum horlicks , chocolate atau nestum , susu untuk sentiasa tambah susu badan .

x sis...anak nak mgempeng je tu... kalau sis guna puting cri yg orthodontist pnya...elok trik je nipple trus sumbat puting...sy guna cara ni je dlu... mnjdi...anak hisap x lama pun puting dia siap luah sndri lps dh nyenyak tdo... kalau x mmg x boleh buat kerja lain 🤣 alhamdulillah Sy dpt myusu smpai 2 tahun 1 bulan...

Hi mommy. Kalau pengalaman saya anak saya jadi macam ni bila nak tidur. Memang dia akan menyusu lama. Ya kalau lepas kan akan menangis. Tapi kalau saya bila dia menangis saya terus tepuk anak sampai anak tidur balik. Kena banyak sabar bila jadi macam ni. Sebab anak akan ambil masa nak tidur semula.

Baby sy mcmni sis. Saya op kepada pump keluar dan sukat bg dia minum. Munkin tak cukup atau munkin cukup tp baby tak reti nak fokus minum. Sekarang baby sy kalau dia meragam tak nak tidur baru sy bg BF lepas dah minum kat botol sikit.

baby nak tido mmg cmtu..