Nak tanya kenapa

Kenapa upt yg besar tu tak nampak garis walaupun smar2...upt strip tu Sya nampak ada garis samar2 walaupun samar sangat2..kalau d ikut kan kelnder kalau Sya hamil..Sya dh hamil 4 minggu 4 hari..normal ke kalau upt MCM tu..fist baby..tolong sya

Nak tanya kenapa
35 Balas

sis xpe, sis bole try repeat test lepas 2 or 3 minggu n jgn lupa makan asid folic ye, sgt penting utk pertumbuhan baby.. sbnrnya similar dgn sy masa mula pregnant first baby tu, sy test guna strip rm5 ada 2 line satu samar yg amat tapi bila test guna upt watson satu line je.. tapi xtahu knp masa tu rasa mcm something wrong je dgn bdn rasa sakit2, penat semacam.. so lps 2 weeks sy repeat dgn upt beli kat pharmacy comfirm da positive, p klinik check masih belum ada kantung.. lps 2 minggu lebih krg 6minggu baru ada kantung baby, syukur, jadi sis jgn trlalu risau ye, doa byk2, jgn lasak2, acid folic jgn lupa ye

2y ago

selepas breakfast

Saya pun dulu mcm tu sis… Teringin sangat nak tengok ada 2 line tu… Tapi sebenarnya takde pun… Ibarat berhalusinasi di pagi hari 😂😂😂 Sabar ye sis , InshaAllah ada rezeki nanti… Cuba sis check opk pulak. tgok satu line ke double 😄 Kalau satu je , tak pregnant kot… Dulu saya check opk jelas 2 line walaupun time subur saya dah lepas… Tahu2 pregnant… Upt mmg samar… OPK terang benderang 😅

kalau mcm ni tak pregnant sis. dulu sbelum sy pregnant pon sy suka check selalu. even nampak samar2 pun dia ada jenis samar2 dia..ni untuk upt biasa. kalau sis nk confirm boleh guna upt clear blue yg biasa punya. jgn trus beli yg digital. kalau naik line,bru pakai yg digital untuk tengok weeks. sbb clear blue ni mmg accurate. even awal pregnant pon, dia still naik walaupun samar halus mana pun.

2y ago

ok sis..tq

Saya macam sis juga. Period lambat 1 minggu. Hari2 check negative. minggu kedua check positive tapi samar2. Bila dah start positive samar2 saya buat UPT hari2. Lama2 makin terang line UPT tu. Awal2 mungkin hormon HCG tu masih sikit dalam badan. Makin hari hormon HCG tu makin naik baru makin terang line UPT tu. InsyaAllah ada rezeki sis.

2y ago

Sama sis. Saya pun lewat dah 14 hari. Check UPT strip sekali je 2 line yang samar sangat². Lepas daripada tu semua -ve. Scan Dr ada nampak bulatan. Tapi tak dapat pastikan lagi. Tapi sakit perut macam mencucuk, sembelit, sakit belakang.

cuba lgi 2 mgu check balik ,.kalau yakin pregnent insyaallah ada ..sya dlu pon mcm tu ,4w3d badan rasa xsihat terus check ,.tapi celup tu biar lama skit ,line naik lambat sbab baru lgi.. skarg double check laju je 2 line ..hehehe .. sya doakan semoga ada rezeki awak tu . aamiin

kalau tengok dari gambar, tak nampak garis.mungkin pengcahayaan..sebab kat kita nampak, bila ambik gambar, jadi tak nampak..sokay..awak tunggu lagi 2 minggu ye..biasa nurse2 akan suruh check balik lepas 2 minggu..baru akan terang..lmp bila?

2y ago

iyee..btul .kdg2 mslh pengcahayaan

Ni saya check masa sebelum waktu nak datang period lagi… Saya pakai jenama Chemtrue… Before that saya perasan OPK saya naik dua garis balik selepas waktu subur saya… So saya terus beli UPT ni. Terus naik double line padahal nak period lagi 5 hari tak silap…

2y ago

Sis boleh try beli upt baru Clear Blue Digital. Tunggu lagi seminggu kalau period x dtg baru test, kalau awak kata awak pregnant 4w 4 days tu, i take it kandungan persenyawaan 2weeks. 2 mggu xnampak lgi tu. Try 3 minggu keatas slps persenyawaan

sya dulu mcm tu sis lepas mggu ke 8 baru nampak kalau awal ni ambil folic acid sis biar kuat kan janin tu sya dulu mcm tu jugak sya pun mula mcm jugak sya ambil folic acid sukur sekarang 11mggu5 hari

tunggu lagi 2 minggu camtu test balik wak., saya awal2 camni pastu doktor kata make sure pekat .. tunggu ja n test lagi... harapan ada.. mungkin awal lagi... doa yg baik2 👍🏻