Adakah Sya mengandung lewat haid 5 hari

Assalamualaikum hai nak tnya..Sya dh lewat period 5 hari..kelmarin Sya ada buat upt..nampak samar sangat2..perlu tengok dekat cahaya baru nampak...pagi tadi Sya buat upt lagi.. alhamdulillah nampak 2 garis..walaupun masih samar..adakah Sya mengandung atau hormon...takut kena scam dnga upt lagi Upt yg kt atas 0830am 16/05/2022 Upt bawah 09030am 17/05/2022

Adakah Sya mengandung lewat haid 5 hari
13 Balas

maaf sis sy tak berapa nampak samar tu. sy nampak 1line. tapi sis boleh cuba selepas seminggu lagi ke.. pengalaman sy, sy pernah guna test beli dishopee sebelum ni semua negatif dalam 5pcs lepastu upt guardian watson 2 kotak. sy test setiap kali sy lambat period seminggu. sampai dah malas nak test. bulan puasa sy lambat 2hari je..husband suruh cek jugak.. positif naik terang pulak. sy rasa tengok body kita kot ke mcmna.. 😅😆 upt tak scam kita sis..kita scam perasaan kita sendiri kengkadang. mcm sy ni lah🙈

2y ago

sama sis ..sy dah 22weeks😁

ya sya nampak kak double line tu walaupun kabur .. sbb sya pun tgh alami situasi mcm ni .. 2weeks dh missed period tp beberapa hari lepas check -ve.. tp pagi ni sya check lagi dia double line tp sangat kabur mcm akak punya ni.. sy nmpak tu double line walaupun kabur.. hrap kita ada rezeki insyaAllah jaga diri bebaik ya kak 🥺doakn sya jugak

Guna clearblue digital dear, bole detect awal.. actually this upt pn okay, sbb time sy detect hamil pn guna upt ni sj yg beli dari shopee. Utk kepastian sy cek hari2 setiap bgun awl pagi, or if sis ada beli byk extra.. mcm sy sy cek time awal pagi, tghari & malam.. kdg line samar naik petang pn ada makin terang.

2y ago

insyaallah sis..

repeat lagi selepas seminggu puan untuk comfirm.. kalau betul prgnant inshaallah selepas smggu nnti dah boleh nmpk line tu lebih jelas.. inshaallah.. semoga ada rezeki buat sis ya 🤲🏻☺️

jgn buat kerja berat lnsg ye. rehat byk2. n every day try check... kalau pregnant, line akn terang sikit Hari demi Hari...good luck 🤞

Nak lagi accurate result, tunggu sampai you missed period seminggu. Lepas missed period then buat UPT test again.

2y ago

Ow..kena tunggu seminggu lagi lah ni..tq sis

bagi Sy negetif sis... sbb xnmpk Line pun...mybe masih awal cuba Chek lgi nnti

Hai, ada update terkini tak ya? awak pregnant ke? Saya pun dalam situasi camni.

line upt bawah makin nmpk. boleh repeat test lgi seminggu. inShaAllah ada tu

Mcm ada progress juga ni sis,,trus kan test☺️☺️