Kenapa upt cek seminggu ada samar..cek minggu kedua hanya 1 garis je

Assalamualaikum...Sya nk tnya..Sya dh lewat period 20 hari..minggu lepas Sya cek upt ada garis 2 tapi samar2..minggu ni Sya cek dh takde lagi garis samar2..hanya 1 garis je..kenapa ye..adakah Sya betol2 tak mengandung

4 Balas

sis nak lebih accurate pakai clearblue digital tu. saya dulu pun gini kejap ada garis kejap takda garis. kesudahannya beli yang digital je senang dia bagitahu terus pregnant ke tak. semoga ada rezeki 🥰

2y ago

nanti Sya beli..tq sis

walaikumsalam sis kalo dah lewat period 20 hari patutnya sis dah pergi klinik supaya doktor blh buat pemeriksaan & dapatkan pandangan & nasihat dr yg pakar.

kalau rasa was was sis pegi klinik buat ujian darah untk check prgnt...inshallah semoga ad rezeki sis

Tengok pd hcg hormon jgk tu. nk pengesahan, ke klinik terus.

2y ago

opk ni test untuk kesuburan dear..memang selalu double sebab hormone tu selalu ada beza tinggi rendah je bila hormon LH tu tinggi maka opk double line terang bermakna tu positif dan tengah subur ..tapi jika opk double line terang sama line lebih dari 3hari dah boleh check upt manatau pregnant ..btw if pregnant opk memang positive sampai bersalin sama macam upt..cuma syarat opk kena terang dua2 baru positif ye