zincofer

Kenapa saya makan ubat zincofer waktu pagi.. akan muntah-muntah..mmg macam tu ke?sebelum ni makan ubat dari KK jenis yang lain..sbb hb turun..KK bagi ubat lain..ada cadangan x..nak bagi tak muntah..risau pulak..?

60 Balas

Try makan iberet, sya mkn zincofer pown salu mntah loya2 sblum niey, lpas tu nurse kk suggest sruh mkn iberet skang dh oke x da mntah2 dh

5y ago

Lbih kurang la sbb ubat tu pown utk tmbh drah jga

Sy mula2 mkn pg..xlama 2 rasa pening dgn nk muntah..terus sy stop mkn..lps 2 sy ada bc dlm ni mkn sblm nk tido dgn air sunquick tanpa gula..menjadi..cubalh..

Sya lps 10min mkn confirm muntah balik. Bila bgtau dr. Dr tukar obimin. Tp dr. Bgtau obimin kurg kadar iron nya. Jd sya beli sendiri di klinik swasta

5y ago

Mula syg ambil maltofer rasa coklat. Untill 24w. After tu dr recommend ubt lain pulak (iberet folic) sbb dia kata maltofer ssuai hingga 24w je. kalau awk ke farmasi pun nnti diorg akn suggest kan apa yg ssuai. 😃

Sebelum ni sy makan sebelum tdo pon sama akn muntah2.. Lps tu sy refer kk ubat tu tk boleh nk mkn.. Jd sy mkn obimin hb ok buat masa ni masih cantik

saya pon muntah teruk .. makan malam ke pagi ke perut penuh perut kosong sama je akan muntah teruk .. jadi fobia nak makan ubat .. huhu

3y ago

Jd sis makan ubat ape ye?

Seksanya rasa bila muntah Zincofer tu kan sis? Sy pernah muntah pagi lepas mkn, terasa besi mcm hanyir rasa darah pun ada. Melekat sampai ptg 😭

saya pun sama, akn muntah bila mkn... lpstu bgitau doktor ingat boleh tukar ubat doktor pula suruh makan waktu malam sebelum tidur😄😄😂

Sama sis...smpai muntah2..cirit birit tak sedap bdan...smpai kena masuk hospital haritu...nanti bgitahu nurse...nnti dia bgi ubat lain..

Saya mkn zincofer xbleh.. iberet xbleh.. maltofer xbleh... Last doc drip venofer.. ptt 5 cycle.. baru 2 cycle dh terberanak ..

zincofer ubat dia kuat sgt . saya mkn pun muntah muntah . pastu tukar ubat obimin . alhamdulillah baru laa ok tkda muntah