Zincofer penyebab muntah?

Salam, saya nak tanya misi dekat kk bagi saya ubat baru untuk checkup kali ni. Pagi tadi saya makan zincofer saya muntah muntah. Sebelum ni saya tak pernah muntah. Zincofer ni untuk naikkan hb ke? Tapi misi kata hb saya okay #firstbaby

2 Balas

Ubat baru tu zincofer? Zincofer memang untuk naikkan hb sebab kandungan iron yg tinggi. Jadi memang akan mual sebab zat besi tu kalau tak tahan. Pelik jugak kalau dapat tu kalau hb dah okay. Misi ada kata hb perlu naik lagi ke camne?

2y ago

Takda pulak, dia kata hb saya normal 12.2. Cuma saya sangkut kencing manis je

masa check up pun hb sy okay, tapi nurse still bagi zincofer jugak untuk maintain kan hb. sy pun makan zincofer muntah2. tp paksa jugak telan. sis cuba minum dgn jus buahan untuk elakkan mual sikit.

2y ago

Oh yekee.. Thank youuu for sharing ❤️